Danas je u hvarskom Hotelu Amfora upriličeno svečano potpisivanje ugovora o sufinanciranju projekata za Program razvoja otoka u 2018. na kojem je Gradu Vodicama uručen Ugovor o financiranju radova na drugoj fazi uređenja i opremanja igrališta Mareta u Prvić Luci.
Podsjetimo kako je ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Gabrijela Žalac, potpisala početkom ožujka Odluku o odabiru projekata za Program razvoja otoka u 2018. kojim će Ministarstvo sufinancirati 40 malih kapitalnih projekata s ukupno 19 milijuna kuna.  Među odabranim projektima našlo se i prvićko igralište koje će u drugoj fazi uređenja dobiti tribine, bit će postavljena obloga poda, ograda, koševi i branke.
Ukupna procijenjena vrijednost II. faze radova iznosi 700.000,00 kuna, a ovim je ugovorom Gradu Vodicama odobreno 300.000,00 kuna bespovratnih sredstava iz državnog proračuna.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije i ove godine nastavlja provoditi Program razvoja otoka pružajući podršku malim kapitalnim projektima kojima se želi unaprijediti kvaliteta života na otocima te umanjiti regionalne razvojne nejednakosti i različitosti na području Republike Hrvatske. Program obuhvaća sve naseljene otoke u pet priobalnih županija. Uz projekt izgradnje igrališta na Prviću, odobreno je sufinanciranje  još tri programa na području Šibensko-kninske županije.