Predsjednik NK Vodice Marin Mikšić i predsjednik HNK Hajduk Ivan Kos, potpisali su Ugovor o poslovnoj suradnji, u prisutnosti gradonačelnice Vodica Nelke Tomić i njezina zamjenika Stipe Bosotina te člana Nadzornog odbora Hajduka i predsjednika Nogometnog saveza Splitsko-dalmatinske županije Marka Ercega. Na potpisivanju ovog, za vodički nogometni sport, povijesnog ugovora bili su prisutni i dvojica najstarijih članova vodičkog nogometnog kluba Joško Šprljan i Cvitan Lasan te vjerni Hajdukovac Anđelko Španja.

Kako je naglašeno početak je to ozbiljne suradnje između nogometnog kluba jednog malog grada i velikog nacionalnog nogometnog kluba, svojevrsno priznanje dobrom radu i uspješnosti Vodičana.
Naime, Nogometni klub Vodice najstariji je sportski klub na području Grada Vodica i u više od osam desetljeća postojanja postizao je zapažene sportske rezultate. Kontinuirano se radi s mladim generacijama kroz Školu nogometa koja danas okuplja oko 200 dječaka u dobi od sedam do petnaest godina što Nogometni klub Vodice čini najmasovnijim vodičkim sportskim klubom. Ovaj klub jedan je od rijetkih koji se natječe u čak jedanaest uzrasnih skupina diljem Dalmacije i najviše ulaže upravo u najmlađe.
HNK Hajduk koji posljednjih nekoliko godina nastoji vratiti nogomet u bazu i približiti se nogometnim klubovima u okruženju te u rad s mladim igračima i čiji cilj nije kratkotrajni rezultat, već upravo trajno ulaganje u mlade sportaše i njihovo stasanje u izvrsne igrače, rado je ponudio pomoć u edukaciji trenera, poboljšanju infrastrukture i u svakom obliku marketinga i logistike. Vodički treneri će tako stjecati vrijedna iskustva u Hajduku i pedagoški jačati kako bi unaprijedili svoj rad s djecom koja će u novim okolnostima još lakše stasati u vrhunske igrače, ne samo vodičkog nego hrvatskog nogometnog sporta.