Grad Vodice objavio je natječaj za izradu projektno tehničke dokumentacije Svjetlovodna distribucijska mreže nove generacije (NGA) Grada Vodica.
Najnovije širokopojasne usluge omogućuju obrazovanje putem interneta, društveno umrežavanje, prijem televizijskih programa visoke kakvoće te obavljanje raznih poslova iz domova i predstavljaju neizostavni dio suvremenog života, pa se stoga nameće potreba za izgradnjom infrastrukture koja će ispuniti navedene zahtjeve i omogućiti daljnji razvoj i modernizaciju grada. Budući da je u tijeku provedba projekta izgradnje kanalizacijskog sustava Vodice-Tribunj-Srima, u planu je iskoristiti ove radove izgradnje kanalizacijskih cjevovoda u istočnom dijelu naselja Vodice i Srima i usporedno s kanalizacijom položiti i potrebne optičke kablove za širokopojasne mrežne usluge u dužini 77.014 m.
Izrada projektne dokumentacije za projekt Svjetlovodna distribucijska mreže nove generacije (NGA) Grada Vodica obuhvaća izradu idejnog rješenja i kasnije izradu glavnog projekta. Rok za izradu dokumentacije je 120 kalendarskih dana od dana potpisa Ugovora o izradi projektne dokumentacije, a procjenjena vrijednost usluge izrade predmetne dokumentacije iznosi 700.000,00 kn.