U okviru velike međunarodne manifestacije maslinara i uljara Noćnjak 2018, najstarijeg ovakvog događanja na tlu Hrvatske, sinoć su dodijeljene diplome, priznanja i medalje otvorenim maslinovim uljima pristiglima na ocjenjivanje. Ove se godine u konkurenciji otvorenih ulja našlo 440 uzoraka iz maslinarskih regija Hrvatske, Italije, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Uzorci su prošli  strogu fizikalno-kemijsku analizu u laboratoriju te senzorsku analizu koju je proveo profesionalni panel ovlašten za senzorsku analizu djevičanskih maslinovih ulja i za provedbu određivanja kategorije ulja prema organoleptičkim svojstvima. 
Deset posto ukupne ocijene pojedinog uzorka ulja ovisilo je o laboratorijskom nalazu, dok je preostalih devedeset posto ovisilo  o senzorskom profilu ulja pri čemu je primijenjena kvantitativna deskriptivna senzorska analiza okusa, mirisa i boje. 

Veseli što su u tako jakoj konkurenciji već renomiranih proizvođača ulja mediteranskog priobalja i Vodičani zaslužili zlatne medalje ekstra djevičanskog maslinovog ulja kao dokaz visoke kvalitete uzgoja, zaštite i prerade svojih maslina. Među zlatnim ekstra djevičanskim uljima s vodičkog područja našli su se maslinari: Nino Šurija, Antonio Skočić, Stipe Janjac, Goran Lasan, Stjepan Bosotin, Ante Bulat, Zlato Srdarev, Stanko Birin, Tomislav Duvnjak, Mario Šmit te Centar maslinovog ulja Sveti Ivan.

Večeras će biti dodijeljene nagrade i priznanja za pakovine maslinovih ulja i proizvode od masline. U konkurenciji su četrdeset i pet proizvoda.