Stigla je potvrda Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost da je projektni prijedlog PRavilnim primjerOM učimo zaštititi okoliš-PROMO, čiji su nositelji Grad Vodice i Grad Varaždin, uspješno prošao i treću, posljednju fazu evaluacije. Povjerenstvo za provjeru prihvatljivosti izdataka je ocijenilo da projektni prijedlog ispunjava sve kriterije za sufinanciranje sredstvima Kohezijskog fonda te je takvo pozitivno izvješće proslijedilo Ministarstvu zaštite okoliša i energetiku koje će donijeti konačnu odluku o visini odobrenih bespovratnih sredstava.

Podsjetimo, radi se o zajedničkom projektu Vodica i Varaždina u koji su uključeni još neki gradovi i općine Varaždinske županije: Varaždinske Toplice, Mali i Veliki Bukovec, Sveti Đurđ i Vidovec, kojemu je cilj putem izobrazno-informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom potaknuti građanstvo na razvrstavanje i odvojeno prikupljanje otpada još u svojim domovima te tako smanjiti količine otpada koji se odlaže na odlagališta. Aktivnostima će biti obuhvaćene sve dobne skupine, od najmlađih do starijih osoba, a neće biti zaboravljeni ni turisti za koje će biti tiskani višejezični letci s uputama za odgovorno postupanje s otpadom.
Ukupan raspoloživ iznos bespovratnih sredstava iz Kohezijskog fonda je 47.200.000,00 kuna. Potpisnici zajedničkog projekta, s obzirom na broj stanovnika, mogu očekivati ukupni iznos do 1.200.000,00 kuna, a iznos bespovratnih sredstava po pojedinom projektnom prijedlogu koji se može dodijeliti iznosi maksimalno 85 % od ukupnog iznosa prihvatljivih troškova projekta.