I u svom petom izdanju humanitarna avanturistička karavana Europ'Raid proći će kroz Hrvatsku i zaustaviti se u Vodicama, u četvrtak 2. kolovoza 2018. godine.
Ove je godine karavana krenula 28. srpnja i trajat će do 19. kolovoza, a u njoj sudjeluje 250 posada s 800 ljudi iz Francuske, Belgije, Španjolske, Velike Britanije i Poljske u dobi između 18 i 30 godina. Svake večeri, nakon nekoliko sati vožnje, sudionici postavljaju svoj kamp.  Tijekom svog putovanja zaustavit će se u 23 europska grada u 20 zemalja, a hrvatski domaćin karavane i ove su godine Vodice. Dolazak mladih Europljana očekuje se sutra oko 20 sati u prostoru Moto kluba Okit , a predviđen je i defile dijela karavane ulicama grada  te kratko zaustavljanje na vodičkoj rivi. Organizatori dočeka i prihvata karavane su Grad Vodice i Turistička zajednica Grada Vodica uz svesrdnu pomoć članova Moto kluba Vodice i ŠRK Mali Porat.

Europ'Raid je ujedinjujući europski događaj čiji je cilj ponovno otkriti Europu i promicati europske vrijednosti kroz atraktivan kulturni i humanitarni događaj. Cilj ove avanture je okupiti što više sudionika iz svih europskih zemalja koji kroz svoje putovanje i druženje te upoznavanje različitih zemalja i kultura simboliziraju duh ujedinjene Europe i solidarnost. O Europ'Raidu se svake godine objavi gotovo 1.000 novinskih članaka, a online ga prati ga više od milijun ljudi.