32. Susret hrvatskih puhačkih orkestara koji okuplja najuspješnije puhačke orkestre iz cijele Hrvatske, održat će se ovog vikenda u Novom Vinodolskom, Crikvenici i Selcu.
U subotu, 9. lipnja u 18.30 h svečani će mimohod sačinjen od 730 glazbenika iz 21 puhačkog orkestara najaviti bogati glazbeni program koji će u cijelosti biti besplatan za publiku.
Svoj nastup na 32. Susretu izborila je i Vodička glazba u selekciji 55 orkestara s više od 1800 glazbenika koja će se predstaviti u nedjelju u okviru nastupa orkestara B kategorije u dvorani Doma kulture od 10 h. Koncertni program obilovat će klasičnom glazbom inozemnih skladatelja i obradama popularnih skladbi te djelima hrvatskih autora čija će izvedba jednom od orkestara donijeti nagradu Hrvatskog društva skladatelja.
Orkestre će ocjenjivati stručno povjerenstvo u sastavu: Ivan-Josip Skender, Vanja Lisjak i Miro Saje koji će dodijeliti nagrade zaslužnim orkestrima.
U konkurenciji s Vodičkom glazbom nastupaju: Limena glazba Vrbovec, Puhački orkestar DVD-a Domagović, Puhački orkestar grada Karlovca, Gradska glazba Zadar, Kulturno glazbeno društvo „Mosor“, Klis-Kosa, Puhački orkestar DVD-a Špičkovina, Limena glazba Dekanovec i Puhački orkestar „Lipa“ iz Tuhelja.

32. Susret hrvatskih puhačkih orkestara organizira Hrvatski sabor kulture pod pokroviteljstvom Županije primorsko-goranske, a uz potporu Ministarstva kulture RH i suorganizaciju Grada Novog Vinodolskog, Grada Crikvenice, Centra za kulturu Grada Novog Vinodolskog, Hrvatskog društva skladatelja HDS-ZAMP, Turističkih zajednica Novog Vinodolskog i Crikvenice te tvrtke Jadran d.d. Ekskluzivni sponzori 32. Susreta su tvrtke Euro-Unit d.o.o. i Yamaha music Europe koje su za najuspješnije orkestre osigurale vrijedne nagrade u obliku instrumenata i glazbene opreme.