Danas se u Hrvatskom saboru raspravlja o amandmanima na Prijedlog državnog proračuna za 2019. godinu. Ovakav Prijedlog proračuna pohvalila je Branka Juričev Martinčev, saborska zastupnica i dugogodišnja vodička gradonačelnica, osobito zadovoljna povećanjem izdvajanja za potrebe hitne medicine i vatrogastva.
Naime, ove su dvije djelatnosti, njihovo postojanje i dobro funkcioniranje izuzetno značajne za Grad Vodice, poznatu turističku srednjojadransku destinaciju koja u ljetnim mjesecima upeterostručuje broj stanovnika, a time se povećavaju i rizici od požara te rastu potrebe za hitnim medicinskim intervencijama. Kako je u svojoj raspravi naglasila vodička saborska zastupnica, upravo Šibensko-kninska županija, uz Splitsko-dalmatinsku, imala je ove godine najviše protupožarnih intervencija, a veliki broj požara morao se gasiti najskupljom metodom, upotrebom zračnih vatrogasnih snaga. Stoga je već sada potrebno planirati protupožarnu zaštitu za iduću sezonu.
Međutim, iako zadovoljna  povećanjem izdvajanja za vatrogastvo, Branka Juričev Martinčev je skrenula pozornost na potrebu pravednije raspodjele tog novca među javnovatrogasnim postrojbama. Pojasnila je tu potrebu na primjeru vodičke javno-vatrogasne postrojbe koja broji 18 profesionalaca i brani od požara površinu od 94 km² koju nastanjuje 10000 stanovnika, a za ovu je godinu iz državnog proračuna dobila nešto manje od 1,9 milijuna kuna. Nasuprot tome, neke druge priobalne javnovatrogasne postrojbe koje štite čak i do 60% manju površinu i znatno manji broj stanovnika od vodičke, dobile su i po milijun kuna više iz ovogodišnjeg državnog proračuna. Ako se računa koliko je sufinanciran rad svakog profesionalnog vatrogasca, za neke je izdvojeno i po 150.000,00 kuna, dok je za vodičkog vatrogasca izdvojeno samo 90.000,00 kuna.

Vodička je saborska zastupnica izrazila i veliko zadovoljstvo činjenicom da su Hrvatske vode u svom proračunu predvidjele sredstva za nastavak provedbe projekta izgaranje Sustava pročišćavanja otpadnih voda aglomeracije Vodice, Srima, Tribunj i otoka Prvića te izdvajanje za radove na II. fazi ove izgradnje. Hrvatske vode za ovaj i još sedam projekta, ukupno planiraju utrošiti 862 milijuna kuna bespovratnog novca iz Europskog fonda.