Kako bi pokrenuo postupak zaštite i upisa Vodiškog kulenjaRegistar proizvoda zaštićenih oznaka izvornosti i zemljopisnog podrijetla EU, Upravni odjel za gospodarstvo, imovinu i prostorno planiranje Grada Vodica otvara anketu i poziva sve zainteresirane građane, vlasnike obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, obrtnike, trgovačka društva i ostale zainteresirane za proizvodnju ove vodičke jedinstvene delicije.
Jedan od osnovnih kriterija je dovoljan broj proizvođača, pa se stoga provodi anketa koja će dati podatak o zainteriranom broju proizvođača Vodiškog kulenja.

Nakon provedene ankete, Grad Vodice će organizirati i stručna predavanja na kojima će izlagati predstavnici Ministarstva poljoprivrede s ciljem da se zainteresirani proizvođači upoznaju s pravima i obvezama koje će preuzeti u slučaju da se registriraju za certificirane proizvođače Vodiškog kulenja.
Eventualni proizvođači interes mogu iskazati dostavom svojih podataka na adresu elektroničke pošte: tina.bosotin@grad-vodice.hr ili telefonom na broj 022/444/913 ili osobno u gradskoj upravi Grada Vodica.

Osim ove ankete, Grad će provesti i anketu među vodičkim ugostiteljima kako bi se utvrdio broj zainteresiranih koji bi trajno nudili „Vodiško kulenje“ u svojoj ponudi.