Danas, 5. studnog, u 11 sati, u Gradskoj vijećnici grada Vodica bit će upriličeno svečano uručivanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projket Zaželi – program zapošljavanja žena.
Skupu će se obratiti: Nelka Tomić, gradonačelnica grada Vodice; zamjenica župana Šibensko-kninske županije, Darija Puljić; Ante Lončar, ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Marko Pavić, ministar rada i mirovinskoga sustava.

Uz Grad Vodice koji je za provedbu svog projekta dobio 2.040.220,00 kuna, sredstva su odobrena i Gradu Senju, općinama: Plaški, Topusko, Vladislavci i Jagodnjak te Društvu multiple skleroze Virovitičko-podravske županije, Udruzi žena Vukovar i Udruzi mladih "Mladi u Europskoj uniji".

Projekt „Zaželi – program zapošljavanja žena“ u skladu je s europskim i nacionalnim preporukama o unaprjeđenju položaja žena na tržištu rada i zaštite prava žena, kao i sa smjernicama politika zapošljavanja država članica EU s naglaskom na promicanje socijalne uključenosti i suzbijanja siromaštva, posebice radi činjenice da će se kao sudionice ovih aktivnosti uključivati žene koje su u nepovoljnom položaju na tržištu rada, a koje će skrbiti o starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju.