I ovog proljeća u Vodicama se održava projekt Aktivna Hrvatska koju podržava predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, a trening u Vodicama održava se u suradnji s Gadom Vodicama i Turističkom zajednicom grada Vodica. 
Jedna od naših najpoznatijih trenerica, Asja Petersen, po prvi će puta upravo Vodičanima predstaviti Focus point tehniku koja je oduševila brojne profesionalne sportaše i rekreativce. Zajednički trening održat će se u subotu, 25. svibnja, u 18 sati na Trgu hrvatskih mučenika.Trening traje sat vremena i za ovu priliku bit će prilagođen za različite dobne skupine. Uz sam trening, stručni partneri projekta educirat će sudionike o važnosti zdravog i aktivnog života. Hrvatska liječnička komora, Biotrening i Definicija hrane vježbačima će prenijeti najnovija saznanja iz područja medicine, kineziologije i nutricionizma. Program vodi Renata Sopek, a treningu će se pridružiti i osobe iz sportskog života Hrvatske.

Svi prijavljeni vježbači dobit će majice generalnog partnera HEP-a, NIVEA poklon za njegu tijela, Mivela, vodu s kojom možemo sve. Tosama će pokloniti zanimljive promo artikle, Kotanyi zdrave začine. Merkur osiguranje će nakon treninga pripremiti zdrave i osvježavajuće smoothije, a Decathlon poklon iznenađenja. Partneri projekta su; Biotrening, Definicija Hrane, Falkensteiner Hotel&Spa Iadera te poliklinika Vaš pregled.
Za trening u Vodicama potrebno se prijaviti putem službene mrežne stranice www.aktivnahrvatska.hr