Selektor pojedinačnih selekcija 59. Festivala hrvatskih kazališnih amatera, Želimir Belić, objavio je svoj sud o viđenim predstavama amaterskih kazališta iz Gospića, Svetog Filipa i Jakova, Metkovića, Posedarja i Vodica. Vodički dramski amateri Pučkog otvorenog učilišta Vodice mogu biti ponosi na svoj rad i visoko mišljenje koje su zaslužili svojom izvedbom: 
„Ipak, gledajući sveukupan dojam predstava u cjelini, režije, glume i ostalih elementa (scenografije, svjetla, glazbe…) izdvajaju se predstave „Čekat ću te kod ružičastog kontejnera“ Dramske amaterske družine POU Vodice i „Kod Lepnata, sunce moje“ Amaterske kazališne udruge „Kuntrata“ Sv. Filipa i Jakova. Predstava kazališta iz Vodica odabirom i dramaturškom obradom predloška, redateljskim postupkom i glumačkom izvedbom, primjer je modernog poimanja teatra i nadmašuje uobičajene dosege amaterskih izvedbi. (…) 

(…) Dramska amaterska družina POU Vodice odabrala je vrlo zahtjevan zadatak da kao predložak predstave uzme dijelove literature Želimira Periša i Luke Paljetka te da uobliči melodramu u sedam epizoda. Tu dramaturšku obradu na inspirativan način složio je redatelj Zdravko Todorović. Nižu se epizode odličnih glumačkih interpretacija u kojoj dominiraju ženske role, stvarajući cjelinu od epizode „sjećanja i čekanja“. Redateljski odlično osmišljen slijed radnje koristeći se domišljenim dramaturškim postupcima, mizanscen je diskretno i logično riješio, ne opterećujući se suvišnim pokretima, sve podređujući glumi i govoru koji je besprijekorno glumački riješen, očito vrlo dobrim redateljskim radom s glumcima. Promjene scena direktno su riješene uz pomoć glumaca. Da bi se s razumijevanjem pratio sadržaj i tijek predstave, potrebna su određena predznanja (barem srednjoškolska), a puno gledalište i reakcije pokazale su da je napravljen pravi posao na stvaranju tog zanimljivog kazališnog čina.“

Uz ovakvu analizu redatelja Želimira Belića, Dramska amaterska družina POU Vodice može se nadati i dobrim ocjenama Povjerenstava na 59. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera koji će se ove godine održavati u Vodicama dva uzastopna vikenda, od 17. do 19. i od 24. do 26. svibnja u Kulturnom centru Vodice.