U ponedjeljak, 25. studenoga u 11 sati u Dječjem vrtiću „Tamaris“, gradonačelnica Vodica Nelka Tomić, dr. med i direktor Komunalnog društva LEĆ, Stanko Birin uručit će mališanima bojanke, didaktičke igračke, izobrazno-informativne letke i brošure napravljene u sklopu projekta PRavilnim primjerOM učimo zaštititi okOliš – PROMO. Radi se o zajedničkom projektu Grada Vodica i Grada Varaždina, a u koji su uključeni još neki gradovi i općine Varaždinske županije i koji je financiran sredstvima europskog Kohezijskog fonda.

Projekt obuhvaća niz edukativnih i informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom za sve građane i turiste, a osobito za djecu, kojima se želi izgraditi svijest ljudi o važnosti brige za okoliš i odgovornom postupanju s komunalnim otpadom te sprečavanju njegovog nastanka. Bojanke i čak osam vrsta didaktičkih igrački koje će ovom prilikom biti uručene vrtićkoj djeci svojim su sadržajem prilagođene uzrastu predškolske djece koja će kroz igru učiti o pravilnom razvrstavanju otpada, recikliranju i ekologiji. Didaktički materijal bit će uručen djeci i odgojiteljicama u glavnoj zgradi gradskog vrtića, a zatim raspoređen po svim gradskim vrtićkim objektima u Vodicama i u Čistoj Velikoj.
Projekt PRavilnim primjerOM učimo zaštititi okOliš – PROMO ukupne je vrijednosti 1.200.000,00 HRK, od čega 1.020.000,00 kuna, odnosno 85% sufinancira Europska unija iz Kohezijskog fonda.