Jučer je gradonačelnica Vodica Nelka Tomić, dr. med. u vodičkoj Gradskoj vijećnici potpisala ugovore s deset gerontodomaćica koje su primljene u radni odnos na određeno vrijeme. Naime, Grad Vodice je, u sklopu projekta Nove mogućnosti, objavio Javni poziv za iskaz interesa za korištenje besplatne socijalne usluge potpore i podrške starijim osobama, osobama s invaliditetom i osobama koje žive u nepovoljnim životnim uvjetima. Prijavilo se 27 zainteresiranih žena od kojih je izabrano deset koje će skrbiti o 64 starijih osoba i osobama s invaliditetom na području Grada Vodica.
Projekt financira Europski socijalni fond u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. u okviru Poziva za dostavu projektnih prijedloga Zaželi - Program zapošljavanja žena, a Gradu Vodicama je za provedbu projekta odobreno 2.040.220,00 kuna.

U skladu s europskim i nacionalnim preporukama o unaprjeđenju položaja žena na tržištu rada i zaštite prava žena, ovim su projektom zaposlene žene u nepovoljnom položaju na tržištu rada, s naglaskom na žene starije od 50 godina, žene s najviše završenom srednjom stručnom spremom, žene s invaliditetom, liječene ovisnice ili žrtve obiteljskog nasilja…