U subotu je održano gradsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa u organizaciji Crvenog križa Vodice, a škola domaćin je bila Osnovna škola Vodice. Natjecanje je obuhvaćalo teorijsko znanje o pokretu Crvenog križa, poznavanju ljudskih prava i prava djeteta te znanje o prvoj pomoći koje se pokazivalo na praktičnim radilištima s realistično prikazanim situacijama i ozljedama. Natjecale su se ekipe Osnovne škole Vodice kojoj je mentor bili Ivana Mikulandra i ekipa Osnovne škole Čista Velika kojoj je mentor bila Ivana Finka. Obe ekipe su pokazale vrlo dobro znanje, a na županijsko natjecanje ide ekipa Osnovne škole Čista Velika.

Natjecanja mladih Hrvatskog Crvenog križa održavaju se od 1996. i na njima je do sada sudjelovalo više od 120 tisuća učenika osnovnih i srednjih škola. Najveći broj volontera pridružuje se Hrvatskom Crvenom križu upravo nakon natjecanja mladih. 
Državno natjecanje tradicionalno se odvija u Tjednu Hrvatskog Crvenog križa, traje četiri dana i prilika je za stjecanje novih znanja i vještina, stvaranje novih prijateljstava, upoznavanje kulturne i prirodne raznolikosti naše zemlje i pridruživanje Hrvatskom Crvenom križu.