Stožer civilne zaštite Grada Vodica održao je danas sjednicu na temu potencijalne ugroze od koronavirusa te su doneseni zaključci i odluke u cilju prevencije širenja zarazne bolesti.
Nalaže se gradskoj tvrtki „Leć“ d.o.o. koja upravlja gradskim grobljem, da omogući ukope pokojnika u krugu uže obitelji u kapelici, a da na platou ispred kapelice mogu biti članovi rodbine poštujući sve mjere samozaštite i održavajući dovoljan razmak.
Radno vrijeme ugostiteljskih objekata svih kategorija, uz izuzetak usluge proizvodnje i dostave hrane, od utorka, 17. ožujka ograničava se do 18 sati. S tim u vezi mole se građani da se pridržavaju naputaka i ne izlažu se nepotrebnom riziku, da se ne zadržavaju na prostorima s više ljudi, a posebno u zatvorenim objektima.
Stožer civilne zaštite Grada Vodica kontinuirano prati daljnji razvoj situacije te u skladu s tim poduzima odgovarajuće mjere.

Još jednom apeliramo na sve građane da se odgovorno ponašaju i provode mjere samozaštite te se pridržavaju svih dosad donesenih uputa i preporuka (smanjiti rukovanje, ne voditi razgovore u bliskom kontaktu, koristiti mjere zaštite okoline pri kihanju ili kašljanju).
Ukoliko imate simptome respiratorne infekcije ne dolazite na radno mjesto. Kao zajednica, možemo pokazati odgovornost da ne širimo dezinformacije, kontinuirano se educiramo i vodimo brigu o higijenskim navikama. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

Apeliramo na osobe kojima je naložena samoizolacija da se strogo pridržavaju uputa koje su im dane. Također, apeliramo na građane da izbjegavaju putovanja koja nisu nužna.