Stožer civilne zaštite Grada Vodica održao je jutros sjednicu na temu analize potencijalne ugroze od korona virusa u turističkoj sezoni te su doneseni zaključci u cilju prevencije širenja zarazne bolesti.
Sukladno Postupku kod pojave bolesti u gosta u turističkom smještajnom objektu u vrijeme pandemije COVID-19 koji je propisao Hrvatski zavod za javno zdravstvo, za područje Grada Vodica predviđeno je da ordinacije opće medicine u ambulanti Vodice budu dodatni pružatelji zdravstvene zaštite za goste. Ambulanta Vodice nalazi se na adresi Roca Pave 6. Pregled je potrebno prethodno dogovoriti na slijedeće brojeve telefona:
Mirjana Atlagić, dr.med., tel. 441 831
Divna Bračić, dr.med., tel. 440 401
Roko Fantulin, dr.med., tel. 444 237
Marsela Kronja, dr.med., tel. 441 310
Vesna Šunjić, dr.med., tel. 442 666

Na sjednici je u, cilju prevencije širenja zarazne bolesti među vatrogasnim snagama, dogovorena dislokacija DVD-a Vodice. Nova lokacija DVD-a Vodice biti će u Lovačkom domu „Sokol“.
Stožer apelira na sve građane da se odgovorno ponašaju i provode mjere samozaštite te se pridržavaju svih dosad donesenih uputa i preporuka. Kao zajednica, možemo pokazati odgovornost na način da ne širimo dezinformacije, kontinuirano se educiramo i vodimo brigu o higijenskim navikama.
Stožer civilne zaštite Grada Vodica je u stanju pripravnosti i u stalnom je kontaktu sa županijskim stožerom i prati njegove daljnje preporuke te će o svim novonastalim situacijama i odlukama javnost biti pravovremeno obaviještena.