Grad Vodice
www.grad-vodice.hr

Dramska amaterska družina Vodice

Dramska amaterska družina Kulturnog centra Vodice osnovana je u proljeće 2008. godine s idejom da se mladi igraju i uče scenskom pokretu i govoru, izražavanju i ponašanju na sceni. Kako su svi polaznici zaljubljenici u glumu i nesumljivi radišni talenti, neki od njih će, jednoga dana, zasigurno postati profesionalni glumci. Prvi dramski voditelj Družine bio je Pave Čala, poznati amaterski glumac Šibenskog narodnog kazališta u čijoj je režiji na scenu Kulturnog centra postavljena vrlo uspješna predstava za djecu Luke Paljetka: Bajka o kraljevim trešnjama.

Zatim je Dramsku amatersku družinu pruzeo Ernest Berec, profesionalni glumac s preko trideset godina radnog iskustva u kazalištu. U njegovoj adaptaciji i režiji na scenu Kulturnog centra postavljene su još tri dječje predstave: Jaje, Vesele zgode i Začarani proplanak.

S početkom 2011. godine dramski voditelj postaje Zdravko Todorović, profesor hrvatskog jezika u Osnovnoj školi Vodice. On je svoj dramski program sastavio prema bitnim, zadanim načelima odgoja kazalištem za kazalište: načelu suvremenosti, igrivosti, poetičnosti, zavičajnosti, ludizma i bajkovitosti, pri tome najiskrenije vjerujući u amaterizam.

Pod njegovim vodstvom Dramska amaterska družina djeluje u dva pravca:

  • radionički, vježbama, igrama, tehnikama dramskog odgoja za djecu i mladež (od 2. OŠ do 3. r. SŠ)
  • kazališnim pokušajima , stvaranjem predstava s djecom i s odraslima.