Grad Vodice

www.grad-vodice.hr

MAGNUM CRIMEN 1945.

Datum i vrijeme: 31. kolovoza 2016. 20:30 h
Mjesto: Obala Vladimira Nazora

Povodom obilježavanja Europskog dana sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima Laudatov dokumentarni film ''MAGNUM CRIMEN 1945.'' bit će prikazan u srijedu, 31. kolovoza na Obali Vladimira Nazora u Vodicama s početkom u 20.30 sati.

Film će biti prikazan s engleskim prijevodom kako bi se i turisti u Vodicama mogli zaustaviti na projekciji!

Organizatori projekcije su Grad Vodice i Udruga ratnih veterana Hrvatski domobran Šibensko-kninske županije.

Povodom 70. obljetnice ''Bleiburške tragedije'', Laudato je predstavio svoj najnoviji dokumentarni film ''MAGNUM CRIMEN 1945.'', o velikom zločinu koji se dogodio nad hrvatskim narodom u svibnju i lipnju 1945. godine. Tema filma je zapovjedna odgovornost za zločine u kojima su bez suđenja brutalno pobijeni desetci tisuća pripadnika hrvatskih oružanih snaga, žena, djece i staraca. U kolonama smrti bili su i pripadnici Slovenaca, Srba, Crnogoraca, Kozaka i drugih nacija.

Uz činjenice koje iznose povjesničari i publicisti, film donosi i svjedočanstva časnika britanskih snaga koji se dobro sjećaju tih zbivanja. Vjerodostojnosti sadržaja filma pridonose i sjećanja preživjelih svjedoka. Oni su danas u dubokoj životnoj dobi, ali unatoč protoku vremena, još uvijek u sebi nose strašne slike sjećanja na događaje s križnih puteva. Nažalost, povijest nas uči da su križni putevi bili komunistička metoda zamračene hrvatske povijesti, čijem osvjetljavanju taj film autentičnim sadržajem želi doprinijeti.

Producentica filma je Ksenija Abramović, a scenaristica i redateljica Nada Prkačin. Snimatelj i montažer je Ivan Lovrić, a animaciju i grafički dizajn filma radili su Nikola Uroić i Josip Ninković. Autor glazbe je Željko Barba.

DANAS
Nema zakazanih događanja.

NAJAVA
Nema zakazanih događanja.