Grad Vodice

www.grad-vodice.hr

Miris lovine

Datum i vrijeme: 11. studenog 2016. 20:00 h
Mjesto: Kulturni centar Vodice

Kazalište Moruzgva: MIRIS LOVINE
Kulturni centar Vodice, petak, 11. studenog u 20 sati
cijena ulaznice: 40 kn/umirovljenici i studenti 20 kn

Glume: Lada Bonacci, Nataša Dangubić/Ecija Ojdanić, Barbara Nola
Off glasovi: Dado Ćosić, Filip Juričić, Dean Krivačić
Režija: Franka Perković

Komedija počinje pripremom uobičajenog druženja – večere na kojoj se jednom mjesečno okupljaju tri bračna para. Žene su u kuhinji, a muškarci u dnevnoj sobi igraju improvizirani golf, nepodnošljivo iritantni, iako se kroz čitavu predstavu pojavljuju samo glasovima. Žensko čavrljanje ubrzo zamjenjuju iskrene ispovijesti o brakovima koji su, sva tri, na rubu propasti – jedan suprug optužen je za pronevjeru, drugi je patološki ljubomoran, a treći je preljubnik. Vrhunac zapleta predstavlja scena u kojoj su muškarci, pogreškom, zatvoreni u veliku hladnjaču, a tri supruge nađu se pred zanimljivim izborom – osloboditi ih i nastaviti po starom ili se riješiti problema jednom zauvijek…

Komedija Miris lovine američke suvremene autorice Michele Lowe bliska je stilu Edwarda Albeeja, a u središtu su radnje, kao i u dosadašnjim Moruzgvinim produkcijama, ženski likovi i položaj žena.

IZ MEDIJA
“Miris lovine” i više je nego simpatična predstava u kojoj su glumice Nataša Dangubić, Lada Bonacci i Barbara Nola vrhunski odradile priču o osveti suvremene dramatičarke Michele Lowe, Robert Sever ukrasio lijepim kostimima, a Ecija Ojdanić svoje privatno Kazalište Moruzgvu definitivno upisala na kartu nezaobilaznih tvornica kazališne umjetnosti. (Kristina Kegljen, Express)

Predstava na komičan način progovara o ujedinjenju starih prijatelja, iščašenoj svakodnevnoj komunikaciji, kao i o egoizmu koji nas vodi u propast, ponajviše nas samih. Linearnim razvojem predstave promatramo kako se likovi mijenjaju iz idealnih u dijametralno suprotne, što su glumice izvrsno prikazale, ponajviše u završnoj sceni u kojoj bez imalo stida policiji prepričavaju njihovu verziju cijele situacije. Nakon odgledane predstave kod gledatelja se javljaju brojna pitanja o vlastitom životu. Gdje je granica do koje idemo kako bi spasili sebe same i imamo li dovoljno hrabrosti prijeći društveno prihvatljivu normu koja je odredila tu istu granicu? (Sara Livljanić, Ziher.hr)

DANAS
Nema zakazanih događanja.

NAJAVA
Nema zakazanih događanja.