Grad Vodice

www.grad-vodice.hr

Izložba o Velikoj Mrdakovici u Arheološkom muzeju u Zagrebu

Datum i vrijeme: 11. studenog 2017. 12:30 h
Mjesto: Arheološki muzej u Zagrebu

Ove subote, 11. studenog, u Arheološkom muzeju u Zagrebu svečano se otvara izložba VELIKA MRDAKOVICA – REZULTATI NAJNOVIJIH ARHEOLOŠKIH ISTRAŽIVANJA (2011. - 2013.) autora Tonija Brajkovića, višeg kustosa antičke zbirke Muzeja grada Šibenika. Izložba je nastala kao rezultat višegodišnjih kontinuiranih iskapanja na nekropoli liburnsko-rimskog lokaliteta na padini Velike Mrdakovice u zaleđu Vodica koja je prvi puta izložena u atriju vodičkog Kulturnog centra 2014. godine. Otkrivani vrijedni nalazi značajni su za upoznavanje kulturno povijesnog nasljeđa vodičkog kraja na kojem će se temeljiti budući kulturno turistički razvoj Vodica, ali i za čitavu Hrvatsku, jer je istraživanjima ono postalo značajno arheološko nalazište Lijepe Naše.

Zagrebačku su izložbu zajednički postavili Arheološki muzej u Zagrebu, Pučko otvoreno učilište Vodice i Muzej grada Šibenika, uz financijsku podršku Grada Vodica, vodičkog Pučkog učilišta i Zavičajne udruge vodičkog kraja u Zagrebu.
Svečano otvorenje počinje u subotu, u podne i trideset minuta, bit će začinjeno rimskim slasticama i pićem, a za glazbeni ugođaj porinut će se mladi glazbenici Vita Vukov (glas) i Ante Sladoljev (glasovir).
Vodička izložba u Zagrebu gostuje do 9. prosinca 2017.godine.

DANAS
Nema zakazanih događanja.

NAJAVA
Nema zakazanih događanja.