Grad Vodice

www.grad-vodice.hr

Ovčara-neispričana priča

Datum i vrijeme: 15. studenog 2017. 19:00 h
Mjesto: Kulturni centar Vodice

U srijedu, 15. studenog, u 19 sati, u Kulturnom centru Vodice održat će se projekcija dokumentarnog filma ‘Ovčara – neispričana priča’ režisera Vladimira Andrića. Film je nastao u produkciji Nacionalnog sindikata policije RH i temelji se na istinitim tragičnim događajima koji su se odvijali s 20. na 21. studenog 1991. godine kada je na Ovčari i Grabovu ubijeno 276 osoba svih generacija. Najmlađa žrtva imala je 15, najstarija 84 godine, a među žrtvama je bila i Ružica Markobaši koja je ubijena u sedmom mjesecu trudnoće.
Cilj filma je isključivo promicanje istine. Trebale su tri i pol godine da film ugleda svjetlo dana, a korištena su svjedočanstva preživjelih svjedoka. Film u detalje dokazuje i prokazuje kako i na koji način su paravojne formacije i JNA izveli iz bolnice, krvnički mučili i ubili hrvatske branitelje, civile i ranjenike.
Od 300 zarobljenih civila i branitelja koji su izvedeni iz vukovarske bolnice na stražnji izlaz samo su neki na putu do Ovčare spašeni na molbu bolničkog osoblja.

Ulaz je besplatan.

DANAS
Nema zakazanih događanja.

NAJAVA
Nema zakazanih događanja.