Grad Vodice

www.grad-vodice.hr

Srce kornatsko

Datum i vrijeme: 27. kolovoza 2017. 17:00 h
Mjesto: Vodice

U srijedu, 30. kolovoza obilježava se tužna desetogodišnjica Kornatske tragedije kada je dvanaest hrabrih vatrogasaca izgubilo živote gaseći požar na Velikom Kornatu.
U znak sjećanja na preminule heroje, Grad Vodice zajedno s Dobrovoljnim vatrogasnim društvom i Javnom vatrogasnom postrojbom Vodice te u suradnji s drugim udrugama i vatrogasnim društvima organizira niz događaja.

Program obilježavanja SRCE KORNATSKO
U organizaciji Biciklističkog kluba Sutla i DVD-a Sesvetski Kraljevec te uz pomoć vatrogasnih društava i zajednica diljem Lijepe Naše, kreće 4. biciklistički maraton za kornatske vatrogasce koji će se u dužini od 375 km voziti od zagrebačke Arene do vodičke rive. Start je u petak, 25. kolovoza, a doček biciklista je predviđen za 10 sati ujutro u nedjelju, 27. kolovoza na rivi u Vodicama.
Toga dana s početkom u 17 sati, održat će se 10. jubilarni Mimohod sjećanja na kojem se očekuju vatrogasci iz brojnih vatrogasnih hrvatskih postrojbi i društava.
U organizaciji Malonogometnog kluba Heroji 2007 odigrat će se i već tradicionalni Memorijalni humanitarni turnir u malom nogometu Ovo nije kraj - posvećeno hrabrim ljudima. Početak turnira je u 19 sati na vodičkoj rivi, a sudjeluju: HMNK Vrgorac, MNK Futsal Dinamo, MNK Heroji 2007., MNK Hajduk Split. U revijalnom dijelu programa nastupit će humane zvijezde predvođene Goranom Ivaniševićem, Dinom Rađom, Dariom Šimićem, Mariom Stanićem, Goranom Vlaovićem, Stipom Pletikosom i ostalim sudionicima.
Za 21 sat predviđen je završetak velikog humanitarnog projekta Srce Kornatsko kada će se u cijeloj Hrvatskoj puštati lampioni u spomen na stradale heroje, a sav prihod od prodaje lampiona namijenjen je Udruzi Krijesnica i njihovom rehabilitacijskom kampu za djecu koja su završila liječenje od malignih bolesti.

DANAS
Nema zakazanih događanja.

NAJAVA
Nema zakazanih događanja.