Grad Vodice

www.grad-vodice.hr

Velika Zvjerka

Datum i vrijeme: 24. ožujka 2017. 20:00 h
Mjesto: Kulturni centar Vodice

U petak, 24. ožujka, u Kulturnom centru Vodice gostuje Planet Art s predstavom VELIKA ZVJERKA, nastaloj prema djelu Rogera Rueffa, a u adaptaciji Marka Torjanca.
Glume: Slavko Juraga, Marko Torjanac i Luka Dragić
Redateljica Slavica Knežević

Tri poslovna čovjeka raznih životnih dobi dolaze na veliku poslovnu konvenciju na kojoj bi mogli zauvijek financijski osigurati sebe, svoje obitelji i djelatnike tvrtke. Što je biznis, koja su njegova pravila, u čemu je tajna uspjeha…? Velika Zvjerka pokušava naći odgovore na ta pitanja baveći se ljudskom egzistencijom potpuno izvan uobičajenih obrazaca razmišljanja o biznisu.
Osim toga, Velika Zvjerka dotiče gotovo sva područja čovjekovog života pružajući nam kompleksnu sliku stvarnosti u kojoj su isprepletene brojne silnice koje ga tvore i utječu na čovjekov vrijednosni sustav, a time i na njegov karakter. Uz obilje iskričavog i originalnog humora koji je postao njezin zaštitni znak, Velika Zvjerka nudi duboke spoznaje o čovjeku, njegovoj egzistenciji i njegovoj biti.

Iz kritika:
'Vrhunska gluma u predstavi koja ostavlja bez daha' (Večernji list)

'Potpuno neočekivano Velika Zvjerka nam nudi duboke spoznaje kroz temu o kojoj mislimo da sve znamo.' (Aktual)

'Ovo je predstava o svemu: o biznisu, o ljudima, o prijateljstvu, o ljubavi, o karakteru, o životu... Nema niti jednog područja koje ova predstava ne dotiče i sve ih spaja u dubokoj, dirljivoj i nevjerojatno duhovitoj priči o čovjeku danas'. (Jutarnji list)

'Velika Zvjerka je puna humora, mudrosti i spoznaja koje još dugo odzvanjaju nakon odgledane predstave.' (Kazalište.hr)

Potvrda izvrsnosti predstave je upravo njezina dugovječnost na kazališnim daskama, jer je od premijere 2005. godine, izvedena više od 150 puta i još je uvijek tražena.

Nagrade:
Nagrada za najbolju predstavu na festivalu Glumište Pod Murvom u Skradinu 2011.

Nagrada za najbolju mušku ulogu Marku Torjancu na festivalu Glumište Pod Murvom u Skradinu 2011.

DANAS
Nema zakazanih događanja.

NAJAVA
Nema zakazanih događanja.