Grad Vodice

www.grad-vodice.hr

Bakanalije MMXVIII

Datum i vrijeme: 23. lipnja 2018. 20:00 h
Mjesto: Rimska cisterna podno Velike Mrdakovice

U subotu, 23. lipnja u 20 sati, podno arheološkog lokaliteta Velika Mrdakovica ponovno se održava živopisno povijesno uprizorenje života kakav je bio na ovim prostorima prije više od dva tisućljeća.
Posjetit će nas rimske legije koje su se zaustavile odmoriti od dugog pješačenja iz Poetova prema Saloni u našem mirnom trgovačko-obrtničkom naselju. Pokazat će nam kako su kratili vrijeme i kako su živjeli u doba rimskog mira (Pax Romana), u razdoblju s kraja 1. stoljeća prije  Krista do kraja 2.  stoljeća.
U plesnom dijelu programa natupit će Vestalke sa svojim mističnim plesom, a na kraju je spektakularan nastup LUNCTUS TRIBUS – krotitelja pokreta, vatre i ritma, a sve će biti začinjeno dobrom rimskom gozbom.

Mali uvod u negdašnji život ovog lokaliteta dat će arheolog Toni Brajković, viši kustos antičke zbirke šibenskog muzeja, nakon čega, oni koji žele mogu krenuti i u iscrpniji stručni obilazak samog liburnsko-rimskog naselja na tjemenu brda.

Besplatan prijevoz kombijima s Autobusnog kolodvora Vodice organiziran je od 19:30, a ulaznica za događanje stoji 30 kuna.

Organizatori: Pučko otvoreno učilište Vodice i Turistička zajednica grada Vodica

DANAS
Nema zakazanih događanja.

NAJAVA
Nema zakazanih događanja.