Grad Vodice

www.grad-vodice.hr

Davor Rostuhar: "Polarni san"

Datum i vrijeme: 17. srpnja 2018. 21:00 h
Mjesto: Kulturni centar Vodice

Zbog nastupa hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu, planirano predavanje  Davora Rostuhara, jednog od najcjenjenijih hrvatskih putnika, putopisaca i pustolova, POLARNI SAN o prvoj hrvatskoj samostalnoj ekspediciji na Južni pol, koje je trebalo biti održano u utorak, 26. lipnja,odgođeno je za 17. srpnja u 21 sat.
Pučko otvoreno učilište Vodice priključilo se prije godinu dana crowdfunding kampanji i tako omogućilo Vodičanima i njihovim gostima da među prvima iz prve ruku čuju o ovom nesvakidašnjem pothvatu.
Vodičanima ovo nije prvi puta da se susreću sa živopisnim Davorovim predavanjima koji je već nastupio u Kulturnom centru Vodice s predavanjem Motociklom do Zanzibara.
I ovo je predavanje multimedijalno, započinje pričom o pripremama za ekspediciju, a potom se gleda film Polarni san, nakon kojeg publika može postavljati pitanja.
Moći će se kupiti i knjiga Polarni san nastala nakon uspješno realizirane prve hrvatske ekspedicije na Južni pol kojom je Davor postao prvi Hrvat i 26. osoba na svijetu koja je uspjela sama, hodajući na skijama i bez ikakve pomoći, prijeći 1163 km od ruba Antarktika do Južnog pola. U ovoj inspirativnoj knjizi Davor Rostuhar, opisuje kako je uspio ostvariti svoj najveći san: prvu hrvatsku samostalnu ekspediciju na Južni pol, preživjeti u divljini u kojoj ne opstaje nijedno živo biće i pritom propješačiti gotovo 1200 kilometara u 48 dana, vukući sanjke teške više od 100 kilograma.

DANAS
Nema zakazanih događanja.

NAJAVA
Nema zakazanih događanja.