Grad Vodice

www.grad-vodice.hr

Obilježavanje 27. obljetnice Spomendana rujanskog rata SRCEM PROTIV ČELIKA

Datum i vrijeme: 16. rujna 2018. 16:00 h
Mjesto: Trg hrvatskih mučenika

Sveke godine Grad Vodice obilježava Spomendan rujanskog rata kada je u rujnu 1991. godine tzv. Jugoslavenska narodna armija potpomognuta domaćim Srbima napala šire područje Grada Vodica i Šibenika s namjerom da ga zauzme i tako Hrvatsku podijeli na dva dijela. Mnogo nadmoćnijem oklopljenom neprijatelju suprotstavili su se slabo naoružani hrabri branitelji. Srcem kontra čelika. Nakon teških borbi neprijatelj se povukao i Vodice i Šibenik su obranjeni. Srce je bilo jače od čelika.
U srcu su ostali duboki ožiljci, sjećanja i boli na one koji su svoj život utkali u stvaranje Hrvatske države. Obilježavanjem Spomendana rujanskog rata posvećenog onima koji s nama ne mogu proslaviti blagdan slobode, čuvamo od zaborava te dane ponosa i slave. Njihova hrabrost i žrtva neka bude pouka i nadahnuće svim budućim hrvatskim naraštajima.
Ove godine središnja proslava Spomendana rujanskog rata održat će se u Vodicama u nedjelju, 16. rujna. Predstavnici predsjednice Republike Hrvatske, Hrvatskog sabora, Vlade Republike Hrvatske, braniteljskih udruga proizašlih iz Domovinskog rata, Šibensko-kninske županije, Grada Vodica i ostali predstavnici jedinica lokalne samouprave, državnih institucija i civilnih udruga odat će počast polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomenik poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu hrvatskih mučenika uz sudjelovanje Vodičke glazbe, Pjevačkog zbora Lira i Kulturne udruge Vodiške perlice. Obilježavanje se nastavlja kulturno - zabavnim programom uz podjelu vojničkog graha. Nastupaju Klape Bunari i Oršulice te Ansambl Bonaca.

PROGRAM OBILJEŽAVANJA
16:00 sati - Rekreativna biciklistička vožnja „Srcem protiv čelika“ u organizaciji BBK „Orlov krug“ – start Trg hrvatskih mučenika
18:30 sati - Mimohod branitelja - Obala Vladimira Nazora - kod stare škole
18:45 sati - Komemoracija i polaganje vijenaca na spomenik poginulim braniteljima domovinskog rata – Trg hrvatskih mučenika
20.00 sati – Prikazivanje filma Šime Strikomana „Vodice, Šibenik 91/92“ – Trg hrvatskih mučenika 
20:45 sat - Prigodni kulturno - zabavni program - Trg hrvatskih mučenika
Nastupaju: Klapa Oršulice, Klapa Bunari, Ansambl Bonaca

DANAS
Nema zakazanih događanja.

NAJAVA
Nema zakazanih događanja.