Grad Vodice

www.grad-vodice.hr

Radionica "Demokratizacija kulture sjećanja"

Datum i vrijeme: 05. listopada 2018. 18:00 h
Mjesto: Gradska vijećnica Vodice

U tjednu od 1. do 7. listopada u okviru projekta Demokratizacija kulture sjećanja održat će se u Vodicama i Šibeniku program radionica i javni razgovor na temu spomenika, sjećanja i zaborava. Program provodi umjetnička organizacija Otvoreni likovni pogon. Radi se o višegodišnjem, interdisciplinarnom i participacijskom projektu umjetnice Kristine Leko koji uključuje različite skupine građana, umjetnike te stručnjake na području spomeničke baštine. Cilj mu je uvesti demokratsku raspravu o našem odnosu prema spomenicima, povijesti i spomeničkoj baštini. Projekt se odvija kroz kroz radionice i razgovore. Cilj radionica je prikupiti stavove, mišljenja i iskustva građana - korisnika javnog prostora, a time i spomenika koji su u njemu smješteni, kako bi kultura sjećanja postao proces koji se gradi na temeljima stvarnih mišljenja i potreba građana. Radionica se sastoji od šetnje i razgledavanja u javnom prostoru te razgovora pod vodstvom umjetnice Kristine Leko i kulturalne antropologinje Jozefine Ćurković, a po potrebi i želji sudionika i kreativni rad.
Program u Vodicama odvija se u petak, 5. listopada od 18 sati u prostoru Gradske vijećnice, a svi sudionici pozvani su da nam se pridruže na završnom javnom razgovoru u subotu 6. listopada, koji će se održati u Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić u Šibeniku.

Program je dio redovnih aktivnosti Umjetničke organizacije OTVORENI LIKOVNI POGON koju u 2018. podržava Zaklade Kultura Nova te je sufinanciran sredstvima Ministarstva kulture RH, a realiziran je u suradnji s Gradskom knjižnicom u Šibeniku i Pučkim otvorenim učilištem u Vodicama.

DANAS
Nema zakazanih događanja.

NAJAVA
Nema zakazanih događanja.