Grad Vodice

www.grad-vodice.hr

"Za umrijet od smijeha" u Kulturnom centru Vodice

Datum i vrijeme: 25. travnja 2018. 20:00 h
Mjesto: Kulturni centar Vodice

U srijedu, 25. travnja, na sceni Kulturnog centra Vodice predstava Za umrijet od smijeha nastala u produkciji Planeta Art i Teatra Rugantino.
Uloge: Gordana Gadžić i Marko Torjanac
Režija: Mario Kovač.

Dramski tekst Laughing Wild (Za umrijet od smijeha) nagrađivanog američkog dramskog pisca i glumca Christophera Duranga nastao je 1987. godine, a kao ishodište mu je poslužio vlastiti stand up comedy nastup prerađen u dramu koja ironično i kritički progovara o američkom društvu kasnih osamdestih godina prošloga stoljeća.
U hrvatskom uprizorenju, nastalom u koprodukciji Teatra Rugantino i Kazališta Planet Art, koje je režirao Mario Kovač, a adaptirao Marko Torjanac, radnja drame prenesena je u Hrvatsku, a sadržaji američkog društva, politike i kulture osamdesetih zamijenjeni su prepoznatljivim hrvatskim inačicama i kontekstom koji kritički progovaraju o Hrvatskoj danas.
Predstava također ima originalno i atraktivno žanrovsko određenje koje možemo nazvati SF-om: satiričkom fantazijom koja nam uz mnogo humora postavlja krajnje ozbiljna pitanja o našoj stvarnost iz zamišljene budućnosti.
Glavni junaci ove predstave, u interpretaciji Gordane Gadžić i Marka Torjanca, na ovom putovanju u budućnost tragaju za odgovorima na pitanja iz sadašnjosti:
Moramo li poludjeti kako bismo ostali normalni?
Smijemo li biti autentični?
Jesmo li dovoljno hrabri za takvo što ili se moramo skrivati u snovima?
Jesu li snovi sigurno utočište?
Jesu li to uopće naši snovi?
Ili točnije – čije snove sanjamo, treba li na njih pristati ili je krajnje vrijeme za prelazak na višu razinu?

Dobrodošli u Hrvatsku 2132. godine!

Predstava je na 11. Festivalu komedije i smijeha osvojila nagradu Zlatni zub za najbolju predstavu.

Cijena ulaznice je 40 kn, za umirovljenike i studente 20 kn.
Ulaznice, kao i iskaznicu Prijatelj kazališta možete kupiti na blagajni Kulturnog centra od 23. do 25. travnja od 12 do 14 sati. Na sam dan predstave blagajna je otvorena od 19 sati.
Kupnjom iskaznice Prijatelj kazališta koja stoji 100 kuna možete pogledati pet kazališnih predstava po vlastitom izboru tijekom 2018. godine.

DANAS
Nema zakazanih događanja.

NAJAVA
Nema zakazanih događanja.