Grad Vodice

www.grad-vodice.hr

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

Datum i vrijeme: 18. studenog 2019. 17:30 h
Mjesto: Trg hrvatskih mučenika, Vodice

Čuvajući uspomenu i sjećanje na herojsku obranu grada Vukovara i ratna stradanja u Škabrnji, Grad Vodice poziva građanke i građane Vodica na obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje 1991. godine.
Počast svim žrtvama odat će se simboličnim paljenjem lampiona u ponedjeljak, 18. studenog na Trgu hrvatskih mučenika u 17.30 sati. Nakon toga će biti održana zajednička molitva za sve poginule i nestale u obrani Vukovara i Škabrnje.
U Kulturnom centru Vodice s početkom u 18.30 sati bit će prikazan dokumentarni film Srce Vukovara. Kroz iskaze djelatnika i pacijenata vukovarske bolnice film govori o okolnostima i uvjetima u kojima je medicinsko osoblje te bolnice uspijevalo ne samo funkcionirati, nego čak biti i vrlo učinkovito. Grad je gotovo 90 dana bio u neprijateljskom okruženju, pod stalnim granatiranjem, a bolnica je skrbila za više od 400 teških i isto toliko lakših ranjenika. Bez osnovnog medicinskog materijala, krvne plazme, analgetika, anestetika i krvi, a veliki je problem bio i nedostatak vode, hrane i struje.
Također, na dan pada grada Vukovara i stradanje Škabrnjana, 18. studenog, upalite svijeće u svojim domovima kao znak ljubavi, sjećanja, molitve i zahvalnosti svima koji su svoje živote dali za slobodu naše domovine.

DANAS
Nema zakazanih događanja.

NAJAVA
Nema zakazanih događanja.