Grad Vodice

www.grad-vodice.hr

Štefica Cvek u raljama života

Datum i vrijeme: 02. veljače 2019. 20:00 h
Mjesto: Kulturni centar Vodice

Zbog bolesti Ranka Zidarića predstava Štefica Cvek u raljama života, koju smo trebali gledati večeras, 25. siječnja u Kulturnom centru Vodice ODGAĐA SE za 2. veljače u 20 sati.
Kupljene ulaznice za večerašnju predstavu vrijedit će za novi termin.
Gledatelji koji žele povrat novca mogu doći na blagajnu Kulturnog centra u subotu, 26. siječnja od 13 do 15 sati ili od ponedjeljka do četvrtaka, 28. do 31. siječnja od 11 do 13 sati.


Glume: Natalija Đorđević,  Ranko Zidarić i Ana Marija Bokor Vrdoljak
Dramatizacija i režija: Borna ArmaniniO predstavi
Evergreen suvremene hrvatske književnosti, Štefica Cvek u raljama života, duhoviti je roman o ljubavnim mukama mlade daktilografkinje iz jednog sasvim običnog ureda koja stanuje sa svojom starom tetom koja gubi zube po stanu. Štefica Cvek misli da se život nalazi negdje drugdje i čezne za ljubavlju, a kako joj sve to skupa ne ide, poput Pepeljuge, ostaje kući sakupljati grašak. Suočava se s nemilosrdnom prirodom ljubavnog života tako karakterističnom za naše krajeve, šoferima, trokrilnim frajerima, frigidnim intelektualcima. Kupuje priprostog papagaja, uvodi modne promjene te se počinje ponašati «kao žena». Nakon neizdrživih uvjeta života i teškog starta, u kojem je nalazimo na početku komada, pomoću svoje iskusne prijateljice Anuške uspijeva se pribrati, stati na noge i boriti se za svoj život. Zabrinuta da nikad neće izaći iz tog pepela, upisuje tečaj engleskog jezika te upoznaje Mistera Frndića, čovjeka s kojim neustrašivo kroči dalje kroz život.
Autorica svjetskog glasa Dubravka Ugrešić ovim komadom daje upečatljiv vodič jednoj mladoj djevojci kako bi se ona što lakše mogla suočiti s najvećim od svih mogućih izazova – biti ženom?

DANAS
Nema zakazanih događanja.

NAJAVA
Nema zakazanih događanja.