Grad Vodice

www.grad-vodice.hr

Ususret Božiću sa Straussovom operetom "Šišmiš"

Datum i vrijeme: 15. prosinca 2019. 20:00 h
Mjesto: Kulturni centar Vodice

Svjetski popularna opereta Šišmiš, Johana Straussa mlađeg, bit će izvedena u nedjelju, 15. prosinca, s početkom u 20 sati, u Kulturnom centru Vodice. Ovo duhovito glazbeno djelo, nezaobilazni klasik blagdanskog ugođaja izvest će postava ansambla Opere b.b. iz Zagreba.

Režija: Branka Cvitković
Uloge: Ronald Braus, Lidija Horvat - Dunjko, Zvonimir Ivanović, Nenad Tudaković, Blanka Tkalčić, Josipa Bilić /Irma Dragičević, Dominik Došen/Davor Ljubić, Siniša Galović, Mirna Sporiš/ Vita Vukov, Branka Cvitković, Nada Abrus i Dejan Jakovljević.

Ulaznice možete kupiti svakim radnim danom od 11 do 13 sati na blagajni Kulturnog centra, od 3. do 13. prosinca te na dan predstave od 19 sati.

O opereti
“Šišmiša” su hvalili Liszt, Wagner, Brahms i Mahler, dirigenti Toscanini, Karajan i Bernstein. Gustav Mahler inzistirao je na ocjeni da je riječ o “najboljoj komičnoj operi”.
Johann Strauss ml. postao je općepriznati kralj valcera razvivši tu plesnu formu do savršenstva i učinivši je općepopularnom i omiljenom. Strauss je prvi odlazio na velike koncertne turneje izvan Beča. Deset godina vodio je ljetne koncerte u Petrogradu. Sa svojim orkestrom obišao je sve europske metropole, a 1872. dirigirao je u New Yorku i Bostonu uz basnoslovan honorar od sto tisuća dolara. U tom je smislu prototip i pandan današnjim globalnim glazbenim zvijezdama. Sa Straussom je bečka opereta dosegnula vrhunac i doživjela zlatno doba. Šišmiš je neiscrpno djelo čiji naslov definira i simbolizira čitav operetni žanr, pružajući ujedno njegove najbolje trenutke. U kazalištu gledatelj ne može mirno pratiti to djelo. Počet će se nesvjesno ljuljati u ritmu glazbe, valcera i drugih plesova.

DANAS
Nema zakazanih događanja.

NAJAVA
Nema zakazanih događanja.