Grad Vodice

www.grad-vodice.hr

Ženama s ljubavlju

Datum i vrijeme: 09. ožujka 2019. 19:00 h
Mjesto: Kulturni centar Vodice

Ženama s ljubavlju je prvi koncert Pjevačkog zbora Lira koji slavi Dan žena.
Uz Pjevački zbor Lira, u glazbenom programu sudjeluju pijanist Borna Erceg i violončelistica Nina Lucia Perina, dok će kazivanjem svojih pjesama večer začiniti  dvije vodičke pjesnikinje Ljiljana Juričev Martinčev i Anka Vodanov.
Kao posebna gošća nastupit će mlada šibenska pjesnikinja Lucija Zmijanović.
Ulaz slobodan!

O gošćama:
Lucia Zmijanović je učenica  8. razreda OŠ „Faust Vrančić“ u Šibeniku i 6. razreda klavira Glazbene škole „Ivan Lukačić“ u Šibeniku. Prvu knjigu, zbirku pjesama „Ja se ne bojim“ objavila je 2014. godine, a 2015. ta je knjiga  prevedena na talijanski jezik „Io non paura“.
Za ilustriranu slikovnicu „Priča o bojama“ na državnom natjecanju Moja prva knjiga 2014. godine osvojila je „Posebnu nagradu“. Čest je gost „Bijelih vrana“ Mladena Kušeca.

Nina Lucia Perina je rođena 2004. godine u Zagrebu. Violončelo počinje učiti s nepunih devet godina u Glazbenoj školi "Ivan Lukačić" u Šibeniku. Učenica je u klasi prof. Vanje Bošnjak. Svoj prvi samostalni koncert održala je 2015. Na Međunarodnom natjecanju Daleki akordi 2015. dobitnica je II. nagrade i Specijalne nagrade gudačkog ocjenjivačkog suda za najljepši ton natjecanja, a 2017. na istom je natjecanju osvojila prvu nagrade. Na državnim natjecanjima učenika i studenata glazbe i plesa 2016. i 2018. također je bila najbolja. Na međunarodnom gudačkom natjecanju Rudolf Matz 2016. i 2018. dobitnica je prvih nagrada te nastupa na godišnjem kongresu ESTA-e u Ljubljani. Također, dobitnica je druge nagrade 2017. na državnom natjecanju komornih sastava u kategoriji dua. Najmlađi je član orkestra opere Turia i Plamenko te članica i solistica Gradskog komornog orkestra Šibenik. Redovno se usavršava kod prof. Dobrile Berković-Magdalenić, prof. Nikole Ruževića, prof. Gal Faganela i prof. Mihovila Karuze.

DANAS
Nema zakazanih događanja.

NAJAVA
Nema zakazanih događanja.