Grad Vodice

www.grad-vodice.hr

Program za Dan državnosti

Datum i vrijeme: 30. svibnja 2020. 08:15 h
Mjesto: Gradsko groblje

U subotu, 30. svibnja obilježavamo Dan državnosti Republike Hrvatske, u spomen na konstituiranje prvoga demokratski izabranog višestranačkog Sabora 1990. i na povijesnu ulogu Hrvatskoga sabora u očuvanju hrvatske državnosti tijekom mnogih stoljeća.
30. svibnja 1990. godine utemeljen je prvi demokratski izabrani Hrvatski sabor. Konačno, poslije dugo vremena i raznolikih režima, koji su svojom prisilom ili duhovnom obmanom tjerali hrvatski narod na sam rub opstanka, Hrvati su stekli pravo da budu svoji na svome, da djeluju na crti vlastitih interesa, a ne unutar nametnutog zajedništva, nazivalo se ono Ugarskom, Austrijom, Austro-Ugarskom, kraljevskom ili socijalističkom Jugoslavijom.
Predstavnici Grada Vodica i gradskih udruga postavit će vijence i zapaliti svijeće ispod središnjeg križa na Gradskom groblju uz prigodnu molitvu, a potom i na spomenik poginulim hrvatskim braniteljima Domovinskog rata na Trgu hrvatskih mučenika. Misa za domovinu povodom Dana državnosti održat će se u župnoj crkvi Svetog Križa.

08.15 sati Polaganje vijenaca kod centralnog križa uz prigodnu molitvu na Gradskom groblju Vodice
08.40 sati Polaganje vijenaca na spomenik poginulim hrvatskim braniteljima Domovinskog rata - Trg hrvatskih mučenika
19.00 sati Misa za domovinu - crkva Svetog Križa

DANAS
Nema zakazanih događanja.

NAJAVA
Nema zakazanih događanja.