Grad Vodice

www.grad-vodice.hr

Uvijek će nam ostati ljubav

Datum i vrijeme: 17. rujna 2021. 20:00 h
Mjesto: Kulturni centar Vodice

Pučko otvoreno učilište u petak, 17. rujna u 20 sati, ugošćuje Teatar Rugantino s predstavom UVIJEK ĆE NAM OSTATI LJUBAV nastaloj prema tekstu Miloša Radovića i u režiji Daria Harjačeka. Glume: Jelena Miholjević i Dražen Čuček.

Broj posjetitelja: 100
Cijena ulaznice: 40 kn; za studente i umirovljenike 20 kn; za predizanje besplatne ulaznice vrijedi iskaznica Prijatelj kazališta 2020.
Radno vrijeme blagajne: od ponedjeljka, 13. rujna do petka, 17. rujna od 11 do 13 sati i na dan predstave, 17. rujna od 19 sati.

O PREDSTAVI
Uvijek će nam ostati ljubav
nježna je i pomalo uznemirujuća komedija o metamorfozama ljubavi u kojoj se propituje zajedništvo dvoje ljudi koje u trenucima krize i nerazumijevanja, razdvajanja i mirenja, može održati samo ljubav. Istovremeno to je i smiješna i tužna priča o braku.
Duhovit, ciničan i pronicljiv tekst Miloša Radovića koji se sjajno poigrava muško-ženskim odnosima, otvorio je prostor jednoj sumanutoj scenskoj igri u kojoj se dotiču sva ona ključna mjesta koja povezuju i razdvajaju bračne partnere - sve radosti, sve traume, sve nedoumice i neizbježni tektonski poremećaji koje brak nosi sa sobom.
S jedne strane autor stavlja inertnog, šarmantnog, neuhvatljivog sredovječnog sveučilišnog profesora Medu čija će pozicija biti vječito izbjegavanje odgovornosti i duboko cinično gledanje na sve što je ljudsko, dok mu s druge strane suprotstavlja veselu i prpošnu, životu i običajima bližu ženu - Jelenu koja zagazivši duboko u svoje četrdesete čvrsto odlučuje razbiti monotoniju njihove dugogodišnje veze brakom. Medu hvata paničan strah od promjena koje će uslijediti pa predlaže da isprobaju brak u posljednjih pet minuta koje su im preostale do potpisivanja bračnog ugovora. Tako su kazališnom čarolijom lica u komadu dobila mogućnost da u pet minuta pred vjenčanje dožive, izmaštaju, zaigraju, predvide ili odsanjaju svoje buduće zajedničke godine.
Koncentrirano, sažeto, kompleksno, a opet scenski jednostavno, pet minuta koje predstavljaju cijeli jedan mogući zajednički život ugurano je u jednu predstavu koju snagom svojeg velikog glumačkog umijeća i suptilnošću svoje glumačke igre pred publiku donose Jelena Miholjević i Dražen Čuček. Po prvi puta zajedno na sceni, ovo će dvoje glumaca uz pomoć nadahnute režije Darija Harjačeka pokušati izraziti težinu i radost ljubavi. Ljubavi koja nakon svega ostaje. A koja nekad započinje, a nekad završava brakom.

DANAS
Nema zakazanih događanja.

NAJAVA
Nema zakazanih događanja.