Grad Vodice

www.grad-vodice.hr

Beskrajne linije Elisabeth Schratl- otvorenje izložbe

Elisabeth Schratl
Datum i vrijeme: 09. lipnja 2022. 20:00 h
Mjesto: Kulturni centar Vodice

Pučko otvoreno učilište Vodice poziva na svečano otvorenje izložbe austrijske umjetnice Elisabeth Schratl, BESKRAJNE LINIJE-ČOVJEK I PRIRODA, u četvrtak 9. lipnja u 20 sati u atriju Kulturnog centra Vodice. 

Elisabeth Schratl, rođena u Austriji 1982. godine, samouka je umjetnica koja je svoju ljubav i talent za slikanjem usavršila završavajući tečajeve pod vodstvom akademske slikarice Nerice Abdulić-Osmančević, bosansko-hercegovačke akvarelistice i bečkog umjetnika, akademskog slikara Erika Aspöcka.
Najčešći motivi na Elisabethinim slikama su ljudi i krajolici, nastali u raznim tehnikama. Ponekad su njezini crteži monokromatski, nastali vještim potezima olovke i ugljena, a ponekad u nježnim koloritima akrila i tempere.
Od 2010. crta portrete književnika prenoseći vizualni dojam o književniku nakon pročitane knjige. Ova djela izlaže pod nazivom "Bookart - vizualni dojam pročitane knjige" u nekoliko galerija u Austriji: Rotunde der Salzburg i u Scolarta.
Ciklus crteža pejsaža s motivima područja Pinzgau i Bosne i Hercegovine bio je izložen 2018. u galeriji samostana Sveti Anto u Sarajevu. Prošle je godine umjetnica izlagala u galeriji "Vogelmaiergalerie" u Raurisu portrete nagrađenih književnika za "Književnu nagradu Raurisa".
Izložba će biti otvorena do 15. srpnja.

DANAS
Nema zakazanih događanja.

NAJAVA
Nema zakazanih događanja.