Grad Vodice

www.grad-vodice.hr

Komedija o našim ljudima ZA DOLARE I MAGARCA

Datum i vrijeme: 08. prosinca 2022. 20:00 h
Mjesto: Kulturni centar Vodice

Pučko otvoreno učilište Vodice ugošćuje Dramsku sekciju udruge umirovljenika Krešimirov grad iz Šibenika s predstavom ZA DOLARE I MAGARCA. Predstava je nastala po kratkoj priči šibenske pjesnikinje Duške Krnić, ali su je redateljica Sineva Jurković i glumci zajedno nadogradili novim epizodama i novim likovima. Sineva Jurković ima iza sebe četiri predstave, a za Lipo prije sto dobila je prije tri godine dvije nagrade na Festivalu kazališnih amatera za režiju i za očuvanje baštine.

Igraju: Miljenko Antulov, Mirjana Baica, Ivanica Belamarić, Željko Dragutin, Duška Krnić, Danijela Martinović, Danica Paić, Katarina Simsig, Frane Skorić, Senka Skorić, Ivan Šupe i Amalija Telebar.

Režija : Sineva Jurković
Scenarij: Duška Krnić
Naratorica: Veronica Tomić
Narator: Zlatomir Vujko
Autori scene: Sineva Jurković i Pave Čala

U uvodnom dijelu nastupit će Igor Lokas

O predstavi
Radnja se zbiva u starom Šibeniku, prije 100 godina, a govori o prošnji i ljubavi, o težačkoj obitelji koja ima tri kćeri i najstariju obećaju proscu iz Amerike jer za njezinom momka nisu htjeli čuti jer im nije bio po volji. No ona je pobjegla s njim i sada su se oni našli u neobranom grožđu jer je Amerikanac po mladu poslao svog nećaka. Nagovaraju drugu kćer da pristane na udaju, ali ona nije htjela za to niti čuti jer se htjela zarediti, ali na kraju je pristala. Na putu do Amerike koji je tada dugo trajao zaljubila se u nećaka čovjeka kojem je bila obećana i oni su se zapravo oženili. Nakon 20 godina ona stiže u Šibenik. U Ameriku je otišla u šibenskoj nošnji. Vratila se kao dama, ali srce je ostavila u Šibeniku, sa svojim ljudima.

ULAZ SLOBODAN!

DANAS
Nema zakazanih događanja.

NAJAVA
uto, 23. 07. 2024. u 10:00 h
Kulturni centar Vodice