Grad Vodice

www.grad-vodice.hr

17. Međunarodni festival amaterskih kazališta

Datum i vrijeme: 29. rujna 2023. 20:00 h
Mjesto: Kulturni centar Vodice

Pučko otvoreno učilište Vodice je domaćin 17. Međunarodnog festivala amaterskih kazališta koji će se održati u Kulturnom centru Vodice 29. i 30. rujna. Na vodičke daske koje život znače stižu nagrađivane kazališne trupe iz Slovenije te Bosne i Hercegovine, a Hrvatsku predstavljaju Dramski amateri Murter.

Organizacijom i održavanjem Međunarodnog festivala amaterskih kazališta, Hrvatski sabor kulture potiče međukulturnu suradnju ugošćujući u Hrvatskoj nagrađene predstave različitih kazališnih poetika iz susjednih zemalja. Tako se tradicionalno ostvaruje interkulturni dijalog, razmjena iskustava i socijalna kohezija, a hrvatska publika dobiva priliku vidjeti aktualna kvalitetna dramska ostvarenja stranih amaterskih skupina.

FESTIVALSKI PROGRAM
PETAK, 29. 9. u 20 sati  Dramski amateri Murter: NA RIVI
Festival Dramski amateri Murter s pučkom komedijom „Na rivi“ koja je na ovogodišnjem 63. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera oduševila publiku i festivalsko povjerenstvo te na Murter odnijela Nagradu za njegovanje kulturne baštine, Nagradu za najbolju mušku ulogu (Mate Juraga) te nominacije u čak tri kategorije: za najbolju predstavu u cjelini, za najbolju režiju i za najbolju glavnu žensku ulogu. Ova izvrsna komedija prikazat će nam odnose dviju ribarskih i težačkih obitelji koje su u dugogodišnjoj svađi oko podijele rive - najvećeg bogatstva u vrijeme između dva svjetska rata... A tu je i ljubavna priča i pregršt metafora na arhaičnom murterskom govoru….

SUBOTA, 30. 9.
11:30 h Gradsko pozorište Trebinje: POMRAČENJEOTKAZANO

17:00 h "Žaba gleda&išče", Vrhovo: IZPOVED MAZOHISTA"/ "ISPOVIJED MAZOHISTA
Gospodin M i njegov Satir kroz predstavu društveno kritički i satirički igraju različite situacije i uživljavaju se u različite uloge u kojima ljudi postaju pravi mazohisti – generacija koja je navikla trpjeti…
20:15 Kazalište mladih „Korifej“, Nova Bila: ŽENSKI SNOVI
Satirična predstava „Ženski snovi“, uz komični otklon, govori o ženama koje očajnički žele promijeniti sistem u kojemu žive. Znajući kako to neće moći ukoliko se ne priklone političkoj stranci, koriste svoju snagu, znanje, poznanstva, kreaciju pa i represiju kako bi došle do ostvarenja svojih snova. No, što onda? Vidjet ćete u predstavi koja je na ovogodišnjem 51. Teatarskom festivalu BiH FEDRA proglašena najboljom predstavom u cjelini.

Dođite i uživajte u izvrsnim nagrađivanim predstavama! Ulaz na sve predstave je BESPLATAN.

Festival u organizaciji Hrvatskog sabora kulture i suorganizaciji Pučkog otvorenog učilišta Vodice omogućuju: Ministarstvo kulture i medija RH, Šibensko-kninska županija, Grad Vodice i Turistička zajednica Grada Vodica.

DANAS
Nema zakazanih događanja.

NAJAVA
pet, 14. 06. 2024. u 20:00 h
Kulturni centar Vodice
sub, 15. 06. 2024. u 20:30 h
Prižba-Srima