Grad Vodice

www.grad-vodice.hr

Selekcija 64. Festivala hrvatskih kazališnih amatera u Kulturnom centru Vodice

Datum i vrijeme: 06. travnja 2024. 10:00 h
Mjesto: Kulturni centar Vodice

U subotu 6. travnja  daske Kulturnog centra bit će pozornica kazališnim amaterima Šibensko-kninske županije za uvrštavanje na repertoar 64. Festivala hrvatskih kazališnih amatera koji će se i ove godine održavati u Vodicama, u organizaciji Hrvatskog sabora kulture i Pučkog otvorenog učilišta Vodice, od 10. do 12. i od 17. do 19. svibnja.
Ove godine selektorica Festivala za našu županiju je Tamara Šoletić, kazališna i televizijska glumica, recitatorica i lutkarica, široj publici dobro znana iz mnogobrojnih domaćih televizijskih serija. 
Prve subote nakon Uskrsa, čeka nas bogati program koji započinje već u 10 sati s predstavom Dramskih amatera iz Murtera, Jednom riči-život, nastale prema tekstu Ane Vodopije koja je ujedno i redateljica predstave. Radi se o komediji u četiri čina koja prikazuje skupinu od sedam prijatelja. Donosi njihove živote i odnose od mladenaštva do zrelije dobi.
U 14:15 sati nastupa Dramska družina UU Krešimirovog grada s predstavom A šta sad u režiji Pave Čale. Predstava slobodnog stila pomalo je apsurdan spoj različitih karaktera, ambicija i osobina koju karakterizira improvizacija i stvaranje u hodu.
Šibenske promenade svoju će predstavu nazva Tri u jedan čiji tekst i režiju potpisuje Sineva Jurković, odigrati u svojem prostoru u Šibeniku. Komedija je to koja donosi odnose mladih i starijih, djece i roditelja, žena i muškaraca, odnose protkane interesima i životnim dilemama, težnjama za spokojnim starosti u krugu obitelji i strahom od usamljenosti.

Na kraju dana u 19:30 nastupaju domaćini, Dramska amaterska družina POU Vodice, sa svojom predstavom Tri sesetre Zanetti i kapetan Damjan.

Ulaz na sve predstave je slobodan.

DANAS
Nema zakazanih događanja.

NAJAVA
Nema zakazanih događanja.