Na jučer održanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Vodica prihvaćen je proračun za 2017. godinu. Proračun, temeljen na planiranim prihodima od 67.675.000,00 kuna je realan, razvojan i socijalan. Najviše sredstava je planirano utrošiti na nastavak ili završetak već započetih kapitalnih projekata, znatno više novca izdvojit će se za komunalnu infrastrukturu, za socijalne programe te za rad gradskih udruga.

U novoj će godini biti izrađen Izvedbeni projekt novog dječjeg vrtića u Vodicama, pa se očekuje i početak izgradnje. Veća ulaganja planirana su za uređenje gradskih plaža na čijem izgledu i ponudi počiva uspješnost turističke sezone i zadovoljstvo gostiju. Tako će se nastaviti s radovima na uređenju plaže od Hotela Punta do Bristaka, a najviše novca, gotovo 9 milijuna kuna, odvojeno je za uređenje nove gradske plaže Male Vruje. Oba ova projekta sufinancira i Ministarstvo turizma. Dodatna sredstva se planiraju za rekonstrukciju sportske lučice u blizini. Sustavno uređenje obalnog pojasa, ali i podmorja, omogućit će da ovoga ljeta prvi puta u Vodicama zavijori i bijela zastava kao simbol čistoće podmorja za čije su dobivanje također osigurana sredstva.

Planira se i uređenje komunalne infrastrukture u Poslovnoj zoni Vodice te uređenje novog sportskog igrališta na Bristaku. Vodičani će dobiti i novo boćalište koje bi trebalo biti izgrađeno u Sportsko-rekreacijskom centru Račice. Nastavlja se uređenje nogostupa na Putu Gaćeleze, znatna sredstva će se izdvojiti za rješavanje imovinsko-pravnih odnosa i otkup zemljišta kako bi se omogućilo širenje Gradskog groblja Vodice.

Povećana su i izdvajanja za zdravstvenu i socijalnu skrb, pa je tako osigurano pola milijuna kuna za sufinanciranje rada hitne medicinske pomoći koja će djelovati u Vodicama tijekom cijele godine, a ne kao što je bilo do sada samo u ljetnim mjesecima. Po prvi se puta izdvaja i za rad pomoćnika u nastavi u Osnovnoj školi Vodice te se povećavaju naknade za novorođenčad.