Večeras u Vodice dolazi 200 sudionika trećeg izdanja Europ’Raid-a, gdje će prenoćiti prije nego što u petak ujutro nastave svoj put.

Europ’Raid je prva europska avanturistička, kulturna i humanitarna auto karavana koja prolazi više od 10 000 km kroz dvadeset europskih zemalja u manje od mjesec dana. Broj sudionika je od prve godine postojanja kad ih je bilo samo četiri narastao na impozantam brj od šezdeset i pet ekipa s dvjesto sudionika, uglavnom studenata.

Na svom putu sa zapada na istok Europe, posjetit će dvadeset i tri europska grada partnera i dostaviti više od šest tona edukativnog materijala u deset europskih lokalnih škola. Na taj način Europ’Raid stvara nove veze između europskih gradova i zemalja kroz humanitarno djelovanje. Projekt je nominiran za nekoliko europskih nagrada i podržan je od strane brojnih kompanija i institucija. Ima veliku medijsku pokrivenosti veliku zajednicu na Internetu i društvenim mrežama s preko 100000 fanova.

Zaustavljanje III. Europ'Raid karavane u Vodicama prilika je za zajedničko druženje Vodičana i mladih Francuza, a hrvatski kamp EuropRaid-a bit će na prostoru Moto kluba Okit, Put Gaćeleza bb.