Nakon ljetos provedenih radova ispitivanja snimke postojećeg stanja svih podzemnih instalacija, nastavlja se realizacija ugovora kojeg su potpisali Grad Vodice i Minigradnja d.o.o. za prvu fazu uređenja dijela Trga hrvatskih mučenika, poznatijeg kao Herfordski prilaz.

Naime, nakon uređenja gastro centra u Marini i, nepostojanja jasnog upravitelja nad tim centrom, došlo je do prenamjene poslovnih prostora koji su se priključivali na infrastrukturu bez pravog nadzora i kontrole. Posljedice su šuma neutvrđenih novih instalacija i oštećene kamene ploče hodne površine. Uz to, javna je rasvjeta uglavnom uništena, a korisnici poslovnih prostora raznim su privremenim i ne baš primjerenim rješenjima radili zahvate u prostoru prema svojim potrebama.
Prema projektu, sada već u Europi cijenjenog splitskog arhitekta Dinka Peračića, zaslužnog za uređenje vodičke tržnice, nositeljice brojnih priznanja i plaže na Srimi, započelo je i uređenje Trga hrvatskih mučenika u vodičkoj gradskoj jezgri.
Prva faza, koja uključuje rekonstrukciju dotrajalih instalacija, prvenstveno kanalizacije i oborinske odvodnje, uređenje podne obloge i postavljanje temelja za stupove i konstrukciju budućeg svoda nad prolazom, vrijedna je nešto više od dva milijuna kuna, a nakon njezine realizacije slijedi raspisivanje natječaja za drugu fazu, odnosno kompletno uređenje Herfordskog prilaza u sklopu Trga hrvatskih mučenika.