Hrvatske vode započele su s čišćenjem i popravcima oborinskih kanala na području Vodica još prije turističke sezone, prema dokumentaciji koju je izradila tvrtka Plimica d.o.o. iz Splita. Nakon ljetne stanke radovi se nastavljaju čišćenjem zarova od Tribunjske ceste pa sve do mora, a na dijelovima gdje je to potrebno izvršit će se i betoniranje podloge.

Kako su stručne službe Grada Vodica ocijenile, za vrijeme obilnih padavina, najveći se problemi pojavljuju na području Dulcina i Obrova, pa se ti dijelovi prvi i uređuju. Hrvatske su vode, prema svom Planu o upravljanju vodama u 2016. godini, za te radove osigurale pola milijuna kuna, a predviđeno je da ova faza uređenja bude gotova za dva mjeseca, ne bude li kakvih imovinsko-pravnih problema koje će, u slučaju njihova pojavljivanja, rješavati Grad Vodice.

Ovo su samo hitne interventne mjere dok u potpunosti ne bude izrađena dokumentacija Projekta Integralno postupanje s vodama na području Grada Vodica. Tada će se napraviti procjena troškova i dinamika izvođenja daljnjih radova, a Hrvatske vode su obećale suradnju i u sudjelovanje u daljnjoj realizaciji cjelovitog rješenja regulacije odvodnje površinskih voda Grada Vodica kao i eventualnog nastavka sanacije pojedinih oborinskih kanala. Strategija rješavanja ovog problema odnosno
Stoga je i prezentacija tog prorama zakazana 10. listopada u Hrvatskim vodama.