Započeta na dan obljetnice herojske obrane Vukovara, 18. studenog, danas je završena humanitarna akcija prikupljanja hrane i higijenskih potrepština za vukovarsku socijalnu samoposlugu koju su zajedno provodile Udruga Daj 5 od srca iz Vodica i Riječko srce iz Rijeke.

Uz pomoć mnogobrojnih građana Vodica i okolnih mjesta prikupljena su 130 paketa hrane i higijenskih potrepština koji su kamionom i kombijem otpremljeni u Vukovar. U ovoj velikoj humanitarnoj akciji sudjelovali su stanovnici s cijelog područja Grada Vodica i Općine Tribunj, Dječji vrtić Tamaris, OŠ Vodice, trgovine Tommy, Studenac i Konzum. Grad Vodice je donirao 5000 kuna  koji su utrošeni za kupnju prehrambenih i higijenskih proizvoda. Turistička agencija Nik posudila je svoj kombi, a tvrtka Dalmata exclusive kamion kojima je humanitarna pomoć dostavljena onima za koje je i prikupljana.
Sutra ujutro održat će se službena primopredaja pomoći,  a članove riječke i vodičke humanitarnih udruga primit će i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.