Kao i za sport, planirana izdvajanja za vodičke javne potrebe u kulturi u 2017. godini nešto su veća nego lani i ukupno iznose više od tri milijuna kuna.

Grad Vodice iz svog proračuna financira rad tri kulturne ustanove: Memorijalnog centra Faust Vrančić, Gradske knjižnice i Pučkog otvorenog učilišta Vodice. Izdvajanja za Memorijalni centar i Pučko učilište ostala su u okvirima prošlogodišnjih izdvajanja dok je povećano izdvajanje za djelovanje Gradske knjižnice pa je tako iz gradskog proračuna za potrebe funkcioniranja ovih triju ustanova ukupno osigurano 2.611.800,00 kuna.
Za dvanaest kulturnih udruga koliko ih djeluje na području Grada Vodica bit će izdvojeno 61.000,00 kuna više nego lani. Najveće povećanje od 40.000,00 kuna dobit će Vodička glazba za organizaciju glazbene škole za četiri instrumenta čime su povećani izdaci za plaće profesora. Nakon završenog glazbenog tečaja, polaznici će moći pristupiti ispitu u Glazbenoj školi Ivan Lukačić u Šibeniku pa je to u neku ruku i početak formalnog glazbenog obrazovanja u Vodicama. Više novca dobit će i sve tri klape: Bunari, Oršulice i Godimenti, Vodiške mažoretkinje te udruge Bollywood i Šepurinski žudije.