Za razvoj nekog grada jedna od najznačajnijih ulaganja su upravo ona u komunalnu infrastrukturu koja znače bolji standard i uvjete života. Pogotovo u malim gradovima čiji se prihodi temelje najvećim dijelom na turističkim djelatnostima. Stoga će i u nadolazećoj godini Grad Vodice nastaviti sa značajnim izdvajanjima upravo za Program održavanja i izgradnje novih objekata i uređaja komunalne infrastrukture. Novim, nedavno usvojenim proračunom, predviđeno je potrošiti gotovo šest milijuna kuna samo na održavanje postojeće komunalne infrastrukture. To uključuje izdvajanja za redovito održavanje i čišćenje javnih površina i nerazvrstanih cesta, horizontalne i vertikalne prometne signalizacije, redovito provođenje deratizacije i dezinsekcije, njegovanje zelenih površina, održavanje bunara i oborinskih šahtova te javnih zahoda.

Još više nego ove godine planirano je utrošiti za izgradnju nove komunalne infrastrukture, ukupno, više od 22 milijuna kuna. Za uređenje novih javnih površina planirana su šest milijuna kuna. Tim će novcem biti uređen Trga hrvatskih mučenika, sportsko igralište na otoku Prviću i na Bristaku, pješačka staza Put Gaćeleza, novo boćarsko igralište na Račicama te komunalne instalacije u vodičkoj industrijskoj zoni. Planirana su i sredstva komunalne izgradnje u mjestima koja pripadaju vodičkom administrativnom području; u Srimi, Gaćelezima, Čistoj Velikoj i oba mjesta na otoku Prviću.
Gotovo dva milijuna kuna utrošit će se na asfaltiranje nerazvrstanih cesta, a 3,3 milijuna kuna za uvođenje nove javne rasvjete.
Za otkup zemljišta za potrebe proširenja Gradskog groblja Vodice planirano je izdvojiti milijun i pol kuna, a za uređenje nove gradske plaže Male Vruje gotovo devet milijuna kuna.