29. državni turnir u solo formacijama održat će se ove subote 11. veljače u Sportskoj dvorani Čista Velika, s početkom u 11 sati.
Na turniru će sudjelovati dvadeset i jedan timova iz Hrvatske, Slovenije i Mađarske s oko četiri stotine natjecatelja, koji će se u četri dobna uzrasta natjecati u šest različitih kategorija. Natjecatelji  će se predstaviti u kategorijama: solo, solo dva štapa, duo/trio, mini i velikim formacijama, a po prvi će se puta moći okušati i u nekoliko twirling kategorija. Predviđeno je da program traje do ranih večernjih sati.

Državni je turnir ujedno i kvalifikacija za XIV. europsko prvenstvo mažoretkinja koje će se održavati u Italiji ovoga lipnja. Program započinje u 11 sati postrojavanjem timova u dvorani, odnosno svečanim otvaranjem turnira na kojem će sve prisutne pozdraviti gospođa Branka Juričev-Martinčev, saborska zastupnica i gradonačelnica Vodica te gospođa Željka Banović, predsjednica Saveza mažoretkinja i pom-pon timova Hrvatske.
Turnir organiziraju Savez mažoretkinja i pom-pon timova Hrvatske i Plesna udruga Bollywood Vodice koja je ujedno i domaćin događanja