Na konferenciji za novinare održanoj u zagrebačkoj Bogovićevoj ulici predstavljeno je deveto izdanje CMC festivala Vodice 2017. I ove se godine Festival održava u suradnji s Gradom Vodicama, 9. i 10. lipnja i, ponudit će najbolje od domaće glazbe. Očekuje nas dosad najveći CMC festival s obzirom na broj prijavljenih pjesama od kojih je stručni ocjenjivački sud odabrao trideset i tri za nastup u programu, a novost je, što je osim izvođača hrvatskih diskografskih kuća, festival proširen nastupima regionalnih zvijezdi iz Slovenije i Bosne i Herecegovine.

Deveto izdanje festivala predstavili su direktor festivala i CMC televizije Mario Kovač, glavna glazbena urednica CMC televizije i kreativna direktorica Croatia Recordsa Nikolina Mazalin, voditeljica CMC televizije Ana Radišić te gradonačelnica Grada Vodice Branka Juričev Martinčev koja je istaknula zadovoljstvo popularnošću Festivala.
Uz koncertni program na dvije pozornice, Festival i ove godine nudi mnoštvo popratnih sadržaja, predstavljanje albuma te tradicionalni After party CMC festivala.
CMC festival se ponosi uspješnom suradnjom s velikim brojem domaćih i regionalnih radio i TV postaja.
Album "CMC festival Vodice 2016" u nakladi Croatia Recordsa bio je najprodavanije kompilacijsko izdanje u Hrvatskoj u 2016. godini.