Kazališna karavana 57. Festivala hrvatskih kazališnih amatera, nakon odigrana tri dana u Pazinu, ovoga vikenda dolazi u Vodice. U organizaciji Hrvatskog sabora kulture i Pučkog otvorenog učilišta Vodica te uz financijsku potporu Ministarstva kulture, Šibensko-kninske županije, Grada Vodica i vodičke Turističke zajednicae, u Kulturnom centru Vodice od petka 26., pa do nedjelje, 28. svibnja, publika će moći pogledati čak devet izvrsnih predstava hrvatskih skupina te dvije predstave nagrađenih amaterskih kazališta iz Slovenije i Bosne i Hercegovine u okviru 13. izdanja Međunarodnog festivala amaterskih kazališta Jadran 2017.

Festival će u petak, 26. svibnja, nakon svečanog otvaranja s početkom u 16:30 sati, otvoriti domaćini, Dramska amaterska družina POU-a Vodice s predstavom Ive Brešana Mastodont u režiji Zdravka Todorovića. U 19:45 slijedi predstava Grad sjena posvećena Dubrovniku u izvedbi dubrovačkog Studentskog teatra „Lero“, a u 21:15 h vodičku će publiku nasmijati Kazališna družina KUU „Seljačka sloga“ iz Nedelišća s izvrsnom satirom Punjena ptica Fadila Hadžića.
Bogati subotnji program (27. 5.) počinje već u jutarnjim satima: u 10 sati igra Banjalučko studentsko pozorište iz BiH koje će u okviru 13. Međunarodnog festivala amaterskih kazališta „Jadran“ izvesti predstavu Prljavi veš Bogoljuba Đorđovića. U 12:20 h na programu su Čelične magnolije, topla drama Roberta Harlinga o životu šest žena koju će izvesti Amatersko kazalište Gospić, a u 15:40  igraju slovenski predstavnici s predstavom Pod urom, kao sudionici međunarodnog dijela Festivala. U 18:20 h na repertoaru je predstava Veronikin rubac fra Ante Marića u izvođenju Dramske udruge Proložac. Subotu zaključuju mladi glumci Teatra Gaudeamus iz Zagreba s predstavom Doktor Wong nastaloj prema djelu Marie Weiss „The Ref“.
U nedjelju, 28. svibnja, festivalski program počinje u 10:30  s predstavom Juriš lake konjice Scotta Garlanda u izvođenju Scene Sisak, a u 12:40 očekuje nas Kineska legenda o nebu Kazališne radionice „Punkošipak“ iz Zagreba. Posljednju predstavu 57. izdanja FHKA odigrat će Satiričko kazalište mladih iz Slavonskog Broda, talentirani mladi brodski ansambl predstavit će se s predstavom Maturanti Ivice Ivanca koja počinje u 13:40 sati.

ULAZ NA SVE PREDSTAVE JE SLOBODAN!

Brojni zaljubljenici u kazališnu umjetnost uživat će tijekom tri dana u izvrsnim predstavama i lijepom vodičkom okruženju, a finale Festivala bit će svečana završnica i dodjela festivalskih nagrada u nedjelju s početkom u 18 sati, također u Kulturnom centru Vodice.
Naime, svih šest festivalskih dana u Pazinu i u Vodicama budno prati stručno Prosudbeno povjerenstvo u sastavu: Mirta Zečević, glumica, članica ansambla Drame Hrvatskoga narodnog kazališta te akademski profesori, Robert Raponja, redatelj i dramski pedagog i Dubravka Crnojević-Carić, glumica, redateljica i teatrologinja. O ni će, u konkurenciji od dvadeset i dvije odigrane predstave, odlučiti o nagradama: za najbolju predstavu, za najbolju režiju, najbolji novi dramski tekst, glavnu i sporednu mušku i žensku ulogu, za njegovanje kulturne baštine i za inventivnost.