Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Vodica jednoglasno je prihvaćen Program rada Savjeta mladih Grada Vodica za 2018. godinu kojim se određuju glavne smjernice djelovanja i aktivnosti Savjeta mladih na području Grada u 2018. godini.
Mladi su važan dio društva i oni žele odgovorno sudjelovati u radu lokalne zajednice u rješavanju problema i pitanja koja muče mlade osobe s ciljem kreiranja što kvalitetnije cjelokupne politike lokalne vlasti prema mladima, ali isto tako radi stvaranja cjelovite slike potreba mladih na području grada Vodica.

Stoga žele, tijekom godine organizirati niz edukativnih tribina i radionica o temama važnima za mlade i humanitarne akcije kojima će potaći humanitarno djelovanje mladih. Žele aktivno sudjelovati u iniciranju, izradi i praćenju provedbe lokalnog programa djelovanja za mlade i informiranosti mladih o svim pitanjima bitnima za unapređenje položaja mladih. Kao jednu od najvažnijih djelatnosti, Savjet mladih ističe važnost međusobne suradnje i razmjene iskustava s mladima iz drugih općina i gradova Šibensko-kninske županije, županijskih savjeta mladih u Republici Hrvatskoj i odgovarajućih tijela drugih zemalja.
Kao i do sada Savjet će organizirati Igre udruga nastojeći ujediniti mlade iz raznih sportskih, kulturnih i humanitarnih udruga u zajedničkoj manifestaciji, Turnir u basketu i radionice na temu zapošljavanje i poduzetništva mladih. Navedene su i inicijative izgradnje dječjeg igrališta i balotane te prigodno obilježavanje Svjetskog dana glazbe.
Za svoje programske aktivnosti Savjet malih će iz gradskog proračuna dobiti 24.000,00 kuna.